©  Photo News

Anderlecht beloont sterkhouder Hendrik Van Crombrugge met langer contract en forse loonsverhoging

Done deal. Hendrik Van Crombrugge (27) en RSC Anderlecht hebben een akkoord over een nieuw (en verbeterd) contract voor de doelman van paars-wit. Van Crombrugge verlengt zijn contract met twee jaar (tot 2025) en behoort nu tot de drie grootverdieners bij Anderlecht.

ThSt

De contractverlenging voor de Rode Duivel zat al een tijdje in de pijplijn. Na zijn ijzersterke debuutseizoen voor Anderlecht was Van Crombrugge door de vorige sportieve bazen (Michael Verschueren) al een loonsverhoging beloofd, maar door de besparingen onder het nieuwe bestuur kon Anderlecht die belofte niet hard maken.

Enkele buitenlandse clubs (Ajax, Hertha Berlijn en Sassuolo) toonden interesse maar Van Crombrugge bleef zich vol op Anderlecht focussen en wordt nu dus beloond voor zijn geduld. Door de verkoop van Jeremy Doku (voor 27 miljoen euro naar Rennes) beschikt Anderlecht nu wel over de middelen om de doelman een contract aan te bieden dat evenredig is met zijn waarde voor het team.

 

 ©  Photo News

Top drie grootverdieners

Met zijn nieuwe contract zit Van Crombrugge nu bij de grootverdieners bij Anderlecht. De doelman zou een jaarsalaris van 1,5 miljoen euro (exclusief bonussen) gaan verdienen. Alleen Adrien Trebel (2,7 miljoen) en Albert Sambi Lokonga (1,7 miljoen) verdienen meer.

Na Simon Mignolet (naar schatting 3 miljoen) wordt Van Crombrugge ook de best verdienende doelman in de Jupiler Pro League.