©  BELGA

Sloveen Tim Gajser opnieuw wereldkampioen MXGP, Van Horebeek valt uit met blessure

Bron: BELGA

Tim Gajser (Honda) kroonde zich eerder woensdag met een tweede plaats in de eerste manche tot wereldkampioen MXGP. De 24-jarige Sloveen won vervolgens de tweede manche en pakte zo ook de GP-zege in de Grote Prijs van Pietramurata, de zeventiende van achttien WK-manches.

Van Belgische zijde werd Clément Desalle (Kawasaki) vierde in zijn voorlaatste WK-manche. Jeremy Van Horebeek (Honda) viel in de tweede reeks uit met een beenblessure.

Van Horebeek reed bij de start van de tweede reeks tegen de achterkant van de motor van Gajser aan. Zijn been haakte vast en Gajser sleepte onze landgenoot enkele meters mee. De race werd vervolgens stilgelegd en Van Horebeek werd afgevoerd met een brancard. Er volgde een herstart en Gajser was ditmaal het snelste weg. Hij won de tweede reeks en de Grote Prijs.

De Zwitser Jeremy Seewer (Yamaha), winnaar van de eerste reeks, en de Fransman Romain Febvre (Kawasaki) mochten mee op het podium.

Tim Gajser verzekerde zich woensdag van zijn vierde wereldtitel, zijn derde in de MXGP na 2016 en 2019. Gajser telt in de WK-tussenstand 673 punten en kan mathematisch niet meer ingehaald worden. Zijn dichtste concurrent Antonio Cairoli (KTM), 584 punten, werd woensdag vijfde. Hij telt slechts vier puntjes voorsprong op Jeremy Seewer.

Aan Belgische zijde rijdt Clément Desalle zondag zijn laatste WK-manche. Hij beëindigde de GP woensdag als vierde. Brent Van doninck (Yamaha) werd negende.

Zondag staat, opnieuw op het circuit in Trentino, de laatste Grote Prijs van het seizoen op het programma. (belga)