Tim Gajser. ©  BELGA

Gajser (MXGP) en Vialle (MX2) hebben wereldtitel beet, Geerts pakt tweede GP-zege op rij

Tim Gajser en Tom Vialle hebben zich in het Italiaanse Pietramurata tot wereldkampioen gekroond. Jago Geerts pakte in de GP MX2 zijn tweede overwinning op rij.

Jürgen Schrooten

In de MXGP had de 24-jarige Gajser genoeg aan een tweede plaats in de eerste reeks - gewonnen door Jeremy Seewer - van de voorlaatste van 18 GP’s. Antonio Cairoli moest vrede nemen met een zesde plaats en heeft in de stand nu een onoverbrugbare achterstand van 87 punten op Gajser, die nu al vier titels op zijn palmares heeft staan (MX2 in 2015, MXGP in 2016, 2019 en 2020).

Geerts pakt overwinning in MX2, Vialle wereldkampioen

Jago Geerts (Yamaha) won woensdag de Grote Prijs MX2 van Pietramurata, de zeventiende van achttien WK-manches. Drie dagen geleden was de Balenaar ook al de beste tijdens de Grote Prijs van Trentino, op hetzelfde circuit in de Dolomieten.

Geerts kon met zijn zege niet verhinderen dat de Fransman Tom Vialle de wereldtitel veroverde in de MX2. De rijder van het Genkse Kemea Yamaha is door zijn overwinning wel zeker van de tweede plaats in de WK-eindstand. Vorig seizoen eindigde hij als derde.

“Ik ben zeer tevreden”, zei Geerts na zijn zesde GP-zege van het seizoen. “Ik nam een goede start in de eerste manche, maar ik beging enkele fouten in de tweede ronde. Ik viel zo terug naar de vijfde plaats. Het was nadien moeilijk om in te halen en ik bleef vijfde. In de tweede manche wilde ik absoluut de snelste start nemen en dat lukte. Nadien heb ik het goede ritme kunnen behouden. Ben Watson zette me nog wel onder druk, maar ik kon de controle behouden. Ik ben heel tevreden met mijn tweede overwinning hier.”