© Miet Debay

Lisa tapt al 52 jaar lang pintjes voor voetbalcub Rivo

Lisa Beusen, de vrouw van voorzitter René Beusen van de provinciale voetbalclub Rivo, staat al 52 jaar lang achter de toog van de voetbalkantine. In al die jaren is er heel wat veranderd, van de prijzen tot drankvoorkeuren van haar bezoekers. En natuurlijk de coronamaatregelen, waardoor de kantine momenteel dicht is. "Ik zal het pintjes tappen zeker missen", zegt Lisa.

Miet Debay

Meer dan een halve eeuw pintjes tappen, is niet niks. Lisa begon in 1968, toen de club – die al een vijftiental jaar bestond – haar eigen kantine kreeg. De bediening was toen eenvoudiger dan nu. In het begin dronken de supporters een pint bier of 'halfom' en een pintje kostte amper vijf Belgische frank. Vandaag de dag is dat bijna het twintigvoud. Daarnaast serveert Lisan u ook speciale bieren en de jeugd kiest ook wel al eens voor sportdrank.

Lisa en René zijn de laatst overgebleven pioniers, want alle andere bestuursleden van het eerste uur zijn inmiddels gestorven. Door de jaren heen is alles ook een beetje veranderd: op drukkere dagen vertrokken ze op zondagochtend om 8 uur naar de club en waren ze ’s avonds pas om 20 uur weer thuis. Intussen heeft Rivo geen jeugdploegen meer, waardoor de kantine alleen nog opent voor de eerste ploeg en de reserven.

Hun eigen lokaal werd in 2018 gesloopt en vanaf toen houden ze de kantine in het verandadeel van het zwembad. Lisa doet het nog altijd met hart en ziel en kan dan ook samen met haar man René terugblikken op mooie verhalen. Momenteel is de kantine noodgedwongen gesloten door de verstrengde maatregelen. Lisa gaat het pintjes tappen dan ook zeker missen, zo zegt ze. Ze kijkt er alvast naar uit wanneer ze weer achter de tap van haar kantine mag staan.

    Immo

    Auto's in de kijker

    Jobs in de regio