zaterdag 31 oktober 2020 - Voeren
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Kimberley Peeters.  Nm

GEMEENTERAAD

Kimberley Peeters nieuwe Algemeen Directeur

Voeren

Meerderheid: Voerbelangen (10)

Oppositie: Respect-Avenir-Libertés (5)

Vuilnis: Raadslid Henen (RAL) wilde weten waarom niet langs alle banken vuilnisbakken geplaatst worden. Burgemeester Gaens stelde dat de meerderheid de netheid van de gemeente hoog in het vaandel draagt. Daarom werd een GASboete-systeem (tegen sluikstorten) ingevoerd. “De wandelaars en bezoekers kunnen ook tijdens hun tocht eigen afval meenemen tot een volgend punt. Er zijn zwerfvuilacties en we zullen onderzoeken of we de plaatsing kunnen optimaliseren”, aldus Gaens.

Kerkbesturen: de gemeenteraad keurde de nodige budgetwijzingen en het budget van de meeste kerkbesturen goed. Het kerkbestuur van Sint-Pieters-Voeren en ’s-Gravenvoeren zullen hun huiswerk moeten overdoen. Sint-Petrus (Sint-Pieters-Voeren) zal eerst het meerjarenplan moeten wijzigen. Er zijn onder meer minder inkomsten uit de huur van de vroegere pastorie. Sint-Lambertus van ’s-Gravenvoeren beschikt nog niet over een goedgekeurd meerjarenplan.

Algemeen directeur:Ter vervanging van AD Maike Stieners werd na het organiseren van de nodige examens Kimberley Peeters uit Riemst aangesteld als Algemeen Directeur voor Voeren. Zij was de voorbije jaren actief als afdelingshoofd Leven en Welzijn bij het gemeentebestuur in Alken waar zij ook waarnemend AD was. (nm)

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws