Ceylin del Carmen Alvarado.  ©  Marc Van Hecke

Nederland start zonder Van der Poel, maar met rist vrouwelijke topkandidaten op EK

Bij de mannen ontbreekt Mathieu van der Poel, maar bij de vrouwen heeft Nederland heel wat kanshebbers in de ploeg zitten voor het EK veldrijden van volgende week in Rosmalen. Bondscoach Gerben de Knegt selecteerde titelverdedigster Yara Kastelijn, wereldkampioene Ceylin del Carmen Alvarado, Lucinda Brand, Annemarie Worst, Denise Betsema en Sophie de Boer.

“Ik denk dat we bij de elite-vrouwen, de beloften-vrouwen en de beloften-mannen voor de titel kunnen meedoen”, zegt De Knegt. “Bij de elite-mannen hoop ik op een podiumplaats.” De afgelopen drie jaar veroverde Mathieu van der Poel de Europese titel in het veld. De regerend wereldkampioen ontbreekt echter volgende week in Rosmalen. Hij neemt even rust na het wegseizoen en gaat pas in december weer veldrijden. Zijn broer David doet wel mee, net als Lars van der Haar, Corné van Kessel, Maik van der Heijden en Stan Godrie.

Op enkele VIP’s na is er geen publiek welkom op het terrein van het Autotron. Volgende week zaterdag (7 november) strijden de elite-vrouwen en de beloften-mannen voor de Europese titels, een dag later komen de elite-mannen en de beloften-vrouwen in actie.

De Belgische selectie bij de mannen bestaat uit Thijs Aerts, Toon Aerts, Vincent Baestaens, Quinten Hermans, Eli Iserbyt, Daan Soete, Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout. Bij de vrouwen starten Sanne Cant, Alicia Franck, Loes Sels, Joyce Vanderbeken, Ellen Van Loy, Laura Verdonschot, Karen Verhestraeten en Suzanne Verhoeven.