Vuelta 2021 start op 14 augustus vanuit kathedraal

De 76ste editie van de Ronde van Spanje zal zaterdag 14 augustus in de kathedraal van Burgos van start gaan. Dat bevestigde de organisatie donderdag. Dat het Noord-Spaanse Burgos (Castilië en Leon) de startplaats ging worden, werd in december al bekendgemaakt. De beroemde kathedraal van Burgos viert volgend jaar zijn achthonderdjarig bestaan.

De kathedraal, werelderfgoed sinds 1984, vorm het startpunt voor een korte individuele tijdrit, waarvan de finish pal voor La Santa Iglesia Catedral Basílica Metropolitana de Santa María zal liggen.

Dit jaar zou de Vuelta starten in Utrecht en zou het peloton in aanloop naar de derde etappe door de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Breda stappen, maar wegens de coronapandemie werden de Nederlandse etappes geschrapt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In 2021 zullen de eerste drie etappes plaatsvinden in de regio Castilië en Leon. Het is de eerste keer dat de Ronde van Spanje Burgos krijgt als startplaats. Er startten in het verleden wel vijftien etappes, zeventien ritten kwamen er aan. (belga)

Meer over Ronde van Spanje / Vuelta