© Miet Debay

© Miet Debay

Esther Penninger zorgt voor binding met elkaar door muziek

Esther Penninger, in het dagelijks leven muziekagoog in de psychiatrie Sint-Jozef in Munsterbilzen, houdt zich in haar vrije tij ook nog bezig met muziek. Zij startte in januari 2019 met Pamperklanken, dat ontstond uit de liefde voor haar kinderen Lenne en Robbe en de liefde voor haar grote passie muziek.

Miet Debay

Pamperklanken is een ontwikkelingsgerichte muziekeducatie. In deze sessies wordt door middel van muziek de ontwikkeling van het kind gestimuleerd. Er wordt zowel gewerkt rond de fijne als de grove motoriek, het leren samenspelen en delen. Bovenal staat de plezierbeleving voorop. Met deze sessies wil Esther de grootste kracht van muziek, nl. de binding, aantonen. Het samen zingen, dansen, luisteren en bewegen op muziek verbindt elkaar. Het is de taal die iedereen spreekt en dit van jongs af aan.

De liedjes en bewegingsspelletjes zijn eenvoudig zodat ze thuis zeker makkelijk kunnen overgedaan worden. Helaas gooide ook hier corona roet in het eten en konden deze sessies noodgedwongen niet meer door gaan. Tijdens de lockdown in het voorjaar postte Esther bijna wekelijks leuke muzikale activiteiten vanuit haar kot om samen met de kids te doen. Mensen moeten zich ervan bewust zijn welke schade deze crisis aanricht in de sociaal-emotionele ontwikkeling van onze nieuwe generatie kinderen die hierin opgroeien en dit als vanzelfsprekend gaan ervaren.

Esther hoopt dat ze van betekenis kan zijn in de herstelling van deze sociale ontbinding. Ze is als uitvoerend muzikant altijd iemand geweest die de mensen wou beroeren, die betekenis wou geven aan… en hoopt dan ook dat ze binnen verloop van tijd haar levenstaak weer mag vervullen. Wat is er mooier dan gerichte aandacht die je aan een kind kan geven. Wil je inspiratie om samen met de kinderen iets muzikaals te doen tijdens de vakantie? Ga dan zeker een kijkje nemen op www.pamperklanken.be.

    Immo

    Auto's in de kijker

    Jobs in de regio