©  Pool via REUTERS

Bodyguards moeten Jordan Pickford beschermen na doodsbedreigingen van Liverpool-fans

Everton-doelman Jordan Pickford moet zijn familie en zichzelf laten beschermen door bodyguards. De Engelse keeper ontving doodsbedreigingen nadat hij Liverpool-verdediger Virgil van Dijk zwaar heeft gebleseerd in de Merseyside Derby.

Virgil van Dijk moest in de derby tegen Everton al na elf minuten vervangen worden nadat hij wel erg stevig werd aangepakt door Jordan Pickford. Een zware knieblessure was het verdict voor de Nederlander. De onbesuisde actie van Pickford bleef onbestraft, maar dus niet zonder gevolgen.

Na de wedstrijd uitte onder meer Jürgen Klopp zijn onbegrip over de tussenkomst van de Engelse keeper. De fans van Liverpool hielden het iets minder beschaafd dan de coach. Pickford en zijn familie ontvingen zelf doodsbedreigingen.

Wegblijven van sociale media

Volgens de Daily Mail heeft Pickford, die zijn verontschuldigingen al heeft aangeboden, nu een beveiligingsfirma in de arm genomen om zichzelf en zijn familie te beschermen. Bodyguards patrouilleren rond het huis van de doelman in Cheshire, terwijl de firma hem ook aanraadde niet te actief te zijn op sociale media. Kwestie van zijn locatie niet prijs te geven aan mensen met kwade bedoelingen.