©  EPA-EFE

Modehuis Sonia Rykiel sloot in 2019, maar wordt nu al nieuw leven ingeblazen

Het Franse luxemodehuis Sonia Rykiel kondigde in juli 2019 aan dat het ermee ophield, maar amper een goed jaar later wordt het alweer nieuw leven ingeblazen. Zo is er onder meer een nieuwe webshop.

flb

Sonia Rykiel hield in 2019 op te bestaan, maar maakt nu al een comeback. Dat nieuws werd dinsdag bekendgemaakt. Het modehuis wordt nieuw leven ingeblazen door Eric en Michael Dayan, de oprichters van Showroomprivé. Ze namen onder meer de naam, het archief en de stock over en lanceren het label nu opnieuw met in eerste instantie een internationale webshop. Of ook de fysieke winkels opnieuw de deuren zullen openen, valt nog af te wachten, maar dat lijkt wel het plan te zijn.

Sonia Rykiel werd in 1968 opgericht door de gelijknamige modeontwerpster. Ze overleed in 2016. Enkele maanden na haar dood kwam het modehuis volledig in handen van de Aziatische groep First Heritage Brands. Vervolgens kwam het label van de regen in de drop terecht, zag het in mei 2019 creatief directeur Julie de Libran vertrekken en in juli van datzelfde jaar werd het faillissement uitgesproken. Er werd geen overnemer gevonden en dus gingen de boeken toe. Tot nu dus.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Niet te missen