©  rr

Ondanks alles start winterseizoen: Brussels Airport biedt nog 120 bestemmingen aan

Zondag is het winterseizoen in de luchtvaart officieel van start gegaan, maar door de coronapandemie gebeurt dat in mineur. Ondanks de vele negatieve reisadviezen en reisbeperkingen als gevolg van het virus, biedt Brussels Airport toch nog 120 bestemmingen aan, in Europa en daarbuiten. In dezelfde periode vorig jaar waren er dat meer dan 200. De luchthaven beklemtoont maandag in een persbericht dat ze die reizen veilig wil laten doorgaan, mede dankzij tests voor vertrek die men op de luchthaven kan laten uitvoeren.

Het winterseizoen loopt van 25 oktober tot 25 maart. De coronapandemie heeft een zware impact op het vliegverkeer wereldwijd maar dat betekent niet dat er niet meer gevlogen kan worden.

Vanuit de luchthaven van Zaventem worden de volgende maanden nog 120 bestemmingen aangeboden. Bijna de helft (50 bestemmingen, waaronder 16 intercontinentaal) worden aangevlogen door ‘home carrier’ Brussels Airlines en ook TUI is goed voor meer dan 30 bestemmingen. Daarnaast zijn er nog 38 andere maatschappijen op Brussels Airport actief, waaronder ook een aantal langeafstandsspelers (Air Canada, United Airlines, Emirates, Etihad, Qatar Airwats, Hainan Airlines, Ethiopian Airlines en Rwandair). Wekelijks gaat het om zo’n 450 vertrekkende vluchten.

“Reizen kan veilig verlopen”

Afhankelijk van de epidemiologische ontwikkelingen worden deze winter ook nieuwe bestemmingen verwacht in het aanbod, klinkt het maandag. Wat de skibestemmingen betreft, vliegt TUI naar Kittila en Kuusamo in Finland, Finnair naar Kittila en Transavia naar Innsbruck (Oostenrijk).

“Ook in de huidige context kan reizen aangenaam en veilig verlopen”, beklemtoont Brussels Airport. De luchthaven nam zelf tal van voorzorgsmaatregelen om de sociale afstand en hygiëne te waarborgen. Luchtvaartmaatschappijen verversen tijdens de vlucht de lucht met HEPA-filters. Voor reizigers die op hun bestemming een negatieve coronatest moeten kunnen voorleggen, bestaat de mogelijkheid om zich op de luchthaven zelf te laten testen. Men moet dan wel op voorhand komen, want de wachttijd bedraagt door overbelasting in het labo nu tussen de 36 en 48 uur, zo bleek afgelopen weekend.

Meer over Coronavirus

Nieuwe Video's