©  Isopix

Haartrend voor heren: een warrige froufrou

De manbun is verleden tijd, althans als je kijkt naar de huidige coupe van de hipste sterren. Zij kiezen steeds vaker voor de cherubim, wat zoveel betekent als een braaf froufroutje voor mannen.

vwh

De naam cherubim komt van het woord cherubijn. Daarmee wordt verwezen naar een engelachtig wezen, in de kunst vaak afgebeeld als een gezond uitziend kind met vleugels en vederlichte krullen die op het voorhoofd rusten.

Veel stijlgeheimen schuilen er niet achter de coupe. In de meeste gevallen is die zelfs gewoon een logisch, onderhoudsvriendelijk vervolg op het gemillimeterde kapsel waaraan mannen zich aan het begin van de lockdown massaal waagden omdat kapsalons de deuren moesten sluiten.

Een Gucci-model ©  Catwalkpictures

Esquire-reporter Murray Clark, die de term cherubim bedacht, ziet nog een andere reden voor de comeback. “De stijl past binnen een grotere trend in de wereld van de mannenmode, waar gepoogd wordt om creaties zachter te maken. Als je kijkt naar de pastelkleuren en kitsch die bepaalde labels, terugbrengen is het niet verwonderlijk dat het kapsel weer populairder wordt”, zegt hij.

Zachtere mannenmode

Vandaag is popzanger Justin Bieber een van de sterren die met het kapsel rondloopt, net als rapper Machine Gun Kelly. Op de catwalk van Gucci waren de froufrous bij mannen ook talrijk. Acteur Robert Pattinson is op de filmset van Batman niet met een vol exemplaar gesignaleerd, maar met een heel dunne froufrou die als een gordijn over zijn voorhoofd valt. Het laatste gloriemoment van de froufrou dateert alweer van eind de jaren 90, toen onder meer de Oasis-broertjes en Franz Ferdinand er stoer mee stonden.

Oasis in de jaren 90 ©  Isopix

Tip van BV-kapper Jochen Vanhoudt: laat het haar aan de lucht drogen voor een luchtig resultaat. Je kunt er eventueel wat zoutspray over verstuiven om een natuurlijke slag in je voorste lokken te bekomen voor het engelachtige effect.

Niet te missen