Vanavond geen voetbal in 1B: Westerlo-Deinze al voor derde keer uitgesteld

Geen voetbal vanavond in het Kuipje. Drie dagen na de 2-2 in Deinze maakte Westerlo zich op voor een revanche. Vijftien besmettingen met Covid-19 bij Deinze, onder wie twaalf spelers, beslisten er anders over. De Pro League besliste meteen om het duel te schrappen.

Het competitieduel tussen Westerlo en Deinze lijkt wel vervloekt. Voor de derde keer al wordt de wedstrijd tussen beide ploegen in het Kuipje geschrapt. Een eerste keer gebeurde dat op zondag 20 september omdat er toen bij Westerlo meer dan zeven spelers besmet waren met Covid-19. Tien dagen later was de besmetting bij de Kemphanen nog niet onder controle en werd de wedstrijd opnieuw uitgesteld. Zaterdag bracht Deinze de Pro League op de hoogte dat er bij Deinze minstens zeven spelers besmet zijn met Covid-19. Onder hen ook spelers die vrijdag nog in actie kwamen in het thuisduel tegen Westerlo. Daardoor had de Pro League geen andere keuze.

“De spelers van Westerlo en Deinze werden allebei vrijdag getest en zaterdag op de middag waren de resultaten bekend”, legt T2 en corona-coördinator bij Westerlo Eric Reenaers uit. “Bij ons was er niemand besmet. Geen enkele speler, maar ook niemand van de technische en medische staf of van de medewerkers van de club. We hadden net in de voormiddag getraind toen we onze resultaten binnen kregen. Even later werd onze clubdokter door de medische cel van de Pro League op de hoogte gebracht van de Covid-19-besmettingen bij Deinze. We hebben onze planning meteen omgegooid.”

 

De spelers kregen gisteren vrijaf en vandaag staan, twee dagen vroeger dan gepland, nieuwe tests op het programma. “Het is elke keer met een bang hartje een test ondergaan”, geeft aanvoerder Lukas Van Eenoo toe. “Ik wil niet te veel denken aan de vele positieve gevallen bij Deinze. Ik was zaterdag iets na de middag thuis van de training toen ik het nieuws te horen kreeg. Bij ons begon het zes weken geleden met één speler die positief testte en het virus verspreidde zich razendsnel. Terwijl we ons aan alle regels gehouden hadden. We worden al getest sinds midden juli. In het begin konden we het virus buitenhouden. Het probleem is dat je niet weet van waar het komt. Ondertussen merk je dat de clubs in 1A en 1B massaal met het coronavirus geconfronteerd worden. We moeten er mee leren omgaan, maar leuk is anders.”

Flexibel

“Dit seizoen zijn het rare tijden. Ik had liever gespeeld, om die drie wedstrijden die we minder hebben gespeeld snel in te halen. Nu geeft het klassement een vertekend beeld. Vervelend. Ik was na het gelijkspel in Deinze gebrand op de drie punten en gefocust. Laten we hopen dat we zaterdag tegen Union kunnen spelen, een club die voorlopig nog niet getroffen is. Ondertussen hebben we geleerd om flexibel te zijn. De laatste twee weken testte bij Westerlo niemand nog positief. Het zou sneu zijn mocht daar deze week opnieuw verandering in komen.”

Bart D’haene