©  Photo News

Club-huurling Lois Openda smeert PSV eerste nederlaag aan, Ngonge houdt mee Feyenoord in bedwang

Bron: BELGA

Vitesse heeft zondag op de zesde speeldag van de Eredivisie met 2-1 gewonnen van PSV. Lois Openda scoorde het winnende doelpunt in de 54e minuut en smeerde PSV zo de eerste nederlaag van het seizoen aan. Twintig minuten na zijn doelpunt werd de Belgische spits naar de kant gehaald.

De wedstrijd begon uitstekend voor de thuisploeg. Op corner kon centrale verdediger Jacob Rasmussen (9.) het openingsdoelpunt inkoppen. In de tweede helft hing Olivier Boscagli (50.) de bordjes weer gelijk. Nog geen vijf minuten later besliste Club Brugge-huurling Openda (54.) de partij.

Met vijftien punten nestelt Vitesse zich naast landskampioen Ajax op de eerste plaats. PSV is nu op twee punten derde.

Ngonge helpt Waalwijk aan gelijkspel tegen Feyenoord

Waalwijk hield Feyenoord dan weer op een 2-2-gelijkspel, eveneens dankzij Belgische inbreng: Cyril Ngonge scoorde het openingsdoelpunt. Ook Ahmed Touba en Anas Tahiri startten in de basis bij Waalwijk. Lennerd Daneels kwam in de 71e minuut Ngonge vervangen, zes minuten later mocht ook Tahiri gaan rusten. Thierry Lutonda bleef op de bank.

Ngonge (50.) scoorde zijn eerste doelpunt van het seizoen in de 50e minuut. Nicolai Jorgensen (62.) wiste het Belgische doelpunt al snel uit. Tien minuten voor tijd zette Ola John de thuisploeg voor de tweede keer op voorsprong. Ridgeciano Haps (84.) schilderde knap de 2-2 eindstand op het bord.

In de stand is Waalwijk met vijf punten elfde.

 

 ©  Photo News

ADO en AZ delen de punten

ADO Den Haag en AZ Alkmaar ten slotte hebben zondag 2-2 gelijkgespeeld. Dante Rigo stond in de basis bij ADO en werd tien minuten voor tijd naar de kant gehaald.

Na een halfuur kwamen de bezoekers op voorsprong na een doelpunt van Albert Gudmundsson (33.). Milan van Ewijk (64.) scoorde de gelijkmaker, maar al snel bracht Jasper Karlsson (66.) AZ terug op voorsprong. De ploeg uit Alkmaar leek op weg naar de overwinning, maar Michiel Kramer (87.) zorgde toch nog voor de puntendeling. Voor AZ is het al het vijfde gelijkspel op rij.

In de stand staat ADO met vier punten op de vijftiende plaats, net boven de gevarenzone.