© Miet Debay

© Miet Debay

© Miet Debay

© Miet Debay

© Miet Debay

© Miet Debay

K.H. Sint Martinus Riemst organiseert eerste livestreamconcert

Na maanden niet te kunnen repeteren, hadden de muzikanten van KH Sint-Martinus iets nodig om naartoe te leven. Dat werd hun eerste livestreamconcert, dat doorging op zaterdag 24 oktober.

Miet Debay

Normaal gezien geeft de K.H. Sint Martinus zo’n 6 à 7 concerten per jaar. Door corona hebben ze van half maart tot begin juli stil gelegen. Maar dan zijn ze er weer volop ingevlogen. "Het was voor de muzikanten belangrijk dat ze iets hadden om naar toe te leven", zegt voorzitter Robrecht Leesen.Daarom vonden ze het de hoogste tijd om opnieuw van zich te laten horen.

Op zaterdag 24 oktober organiseerden ze daarom - uniek in de regio - hun volledig coronaproof livestreamconcert onder leiding van Conrad Onclin. Via Facebook en Youtube werd het concert druk bekeken in Riemst en daarbuiten. De rode draad doorheen het ruim één uur durende concert was filmmuziek. Het geheel werd vlotjes aan elkaar gepraat door Sander Beusen, die ook regelmatig een update gaf over de online reacties van het thuisfront. Hopelijk gaat corona niet meer te veel roet in het eten gooien, want dan willen de muzikanten van de K.H. Sint Martinus hun jaarlijks candlelight concert op dezelfde manier organiseren.

    Immo

    Auto's in de kijker

    Jobs in de regio