© Chretien Paesen

© Chretien Paesen

Wim Ilsen en Peter Caelen concerteren in bedrijfshal Fastré

Uitzonderlijke tijden vragen om uitzonderlijke maatregelen. Zo organiseerde Young European String Camerata vzw twee viool- en pianoconcerten in de werkplaatsen van Fastré in Kiewit met de Hasseltse violist Wim Ilsen en Peter Caelen aan de vleugel.

Chretien Paesen

Een bedrijfshal omtoveren tot een concertzaal lijkt onmogelijk. Toch zag de Young European Strings vzw, kortweg YES, de kans om samen met de bedrijfsleiding van Fastré een magazijn aan te kleden en er een geslaagd tweedaags concert te geven. Op zaterdagavond vonden een 35-tal luisteraars een stoel op ruime afstand van elkaar. Voor het zondagsconcert waren alle zitjes uitverkocht. Heel de organisatie verliep netjes volgens de coronaregels.

Op het podium traden Wim Ilsen en Peter Caelen aan voor een driedelig concert. Beginnend met het gedeelte Frühling uit de sonate nr.5 van van Beethoven, de Drei Fantasiestücke van Schumann en om af te sluiten de Thuner Sonate van Johannes Brahms. Beide muzikanten kondigden beurtelings een concertgedeelte aan, doorspekt met achtergrondinformatie. De luisteraars werden verrast door de uitvoeringen. Vooral de Fantasiestücke van Schumann verlieten roerend en meesterlijk mooi de vioolkast van Ilsen.

De Young European String Camerata vzw organiseert concerten met musici die van over heel Europa samenkomen om te concerteren. "Daarbij geven we twaalf jonge muzikanten de gelegenheid om ook buiten hun land podia te betreden", vertelt Leo Bomans van Young European String Camerata vzw. "Onze vzw bekostigt dan de reis- en verblijfskosten. Concerten zoals deze helpen ons daarbij."


    Immo

    Auto's in de kijker

    Jobs in de regio