©  AP

Nieuwe NBA-competitie zou kort voor Kerstmis van start gaan

Er ligt een plan op tafel om het nieuwe NBA-seizoen te beginnen in de dagen voor Kerstmis. Volgens Amerikaanse media geniet deze optie de voorkeur van de clubeigenaars en de liga. Er moet wel nog worden overlegd met de spelersvakbond.

Volgens het nieuwsagentschap AP en sportzender ESPN zou er een akkoord zijn om de competitie te starten op 22 december. Spelersorganisatie NBPA gaf evenwel nog geen groen licht. Tegen het einde van de maand moeten de onderhandelingen in principe rond zijn.

Het nieuwe seizoen zou vanwege de coronapandemie ingekort worden tot 72 wedstrijden per team, tien minder dan gebruikelijk. Op die manier kan de kampioen in juni worden gekroond en overlapt de competitie niet met de Olympische Spelen in Tokio, waar Team USA traditioneel de topfavoriet is.

De Los Angeles Lakers van LeBron James kroonden zich eerder deze maand tot kampioen. Door de coronacrisis vond de ontknoping van de competitie plaats in een zogenaamde NBA-bubbel op de terreinen van Disney World in Orlando (Florida).