©  Dick Demey

Amateurclubs THES en Patro schorsen alle trainingen en matchen tot en met 2 november

Zowel het hoofdbestuur van THES als dat van Patro hebben na overleg beslist om alle activiteiten met onmiddellijke ingang op te schorten en dit tot en met zondag 2 november.

Kristof Jacobs/Jos Miscoria

“We vinden het gezien de escalatie van de cijfers een zeer verantwoorde beslissing”, zegt THES-voorzitter Wendy De Wit. We hebben binnen de club ook enkele besmettingen, de gezondheid van iedereen komt dan ook op de eerste plaats. We hebben als club ook een sociale taak te vervullen. Natuurlijk vind ik het erg voor de kinderen, maar nu primeert het gezond verstand. Voorlopig wordt er niet getraind en worden er geen matchen gespeeld tot en met 2 november, daarna volgt een evaluatie. Misschien worden er tegen dan al andere maatregelen opgelegd door de overheid, maar die beslissing hebben we bij THES niet afgewacht. We hebben zelf onze verantwoordelijkheid genomen. Volgens ons is dit de enige juiste beslissing en we hopen dat veel andere ploegen ons voorbeeld volgen. Wat de matchen betreft moeten de kinderen niet vrezen, want die worden zoveel mogelijk herpland. Het seizoen wordt met andere woorden met enkele weken verlengd.”

Patro Eisden

Ook bij Patro besliste het clubbestuur in het belang van haar spelers, trainers en ouders om met onmiddellijke ingang alle activiteiten, zowel trainingen als wedstrijden, van A-kern tot en met jeugdspelers tot minstens 2 november on hold te zetten.