© eva

OCMW keert Vlaamse subsidie uit aan kwetsbare personen

Riemst -

De OCMW-raad heeft zopas beslist om de subsidie van de Vlaamse overheid ter ondersteuning van kwetsbare doelgroepen in deze barre tijden, ter beschikking te stellen van de Riemstenaren met een WIGW- of omnio-statuut.

Enkele maanden geleden besliste de Vlaamse regering om aan de Vlaamse gemeenten en OCMW’s een extra toelage toe te kennen ter ondersteuning van het consumptiebudget van kwetsbare doelgroepen. Op die manier wordt de koopkracht versterkt van de huishoudens die omwille van de coronacrisis ernstig inkomensverlies lijden of reeds met een laag inkomen moeten rondkomen en daardoor in een nijpende noodsituatie bevinden. Voor Riemst bedraagt de subsidie 25.640 euro.

“Het OCMW heeft voor dit bedrag consumptiebonnen aangekocht die besteed moeten worden bij de lokale handelaars, want ook die zijn door de coronacrisis getroffen. Gezinshoofden die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming - met een zogenaamd WIGW-statuut (weduwen, invaliden, gepensioneerden en wezen), en personen met een omnio-statuut (in een moeilijke financiële gezinssituatie) ontvangen weldra een cadeaubon van 25 euro” aldus schepen van sociale zaken Mathieu Eycken (CD&V)

 

Info: OCMW Riemst - sociale dienst 012 440910

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio