Mondmaskerplicht op kerkhoven in Hamont-Achel

Hamont-Achel -

In navolging van andere gemeenten beslist nu ook Hamont-Achel om een mondmaskerplicht in te voeren op haar begraafplaatsen. “Van 26 oktober tot en met 6 november zal dit gelden voor iedereen ouder dan twaalf jaar en dit op alle drie de kerkhoven in Hamont-Achel”, luidt het.

Omdat het aantal coronabesmettingen fors stijgt, wil het stadsbestuur toezien op de gezondheid van haar inwoners en ze de kans geven om rond de periode van Allerheiligen en Allerzielen het graf van hun dierbaren veilig te kunnen bezoeken. “Des te meer omdat een aanzienlijk deel van de bezoekers – waaronder heel wat ouderen – tot de risicogroep behoren”, luidt de motivatie.

“Daarom geldt er vanaf 26 oktober tot en met 6 november een mondmaskerverplichting voor iedereen ouder dan twaalf jaar en dit op alle drie de kerkhoven in Hamont-Achel: de begraafplaats te Achel, de oude begraafplaats in het centrum van Hamont en het Boskerkhof te Hamont. Ook op de parkings van de begraafplaatsen geldt een mondmaskerplicht. Deze maatregel zal aan de kerkhoven duidelijk worden geafficheerd. Daarnaast vragen we iedere bezoeker de handen te ontsmetten met beschikbare handgel aan de ingang van het kerkhof. Ook op andere plekken op het kerkhof wordt ontsmettingsmiddel voorzien. Tot slot worden de toiletten afgesloten voor gebruik.”  


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio