Aangeboden door A.S.Adventure

© Jack Wolfskin

Zo houden laagjes je kinderen warm

Zitten jouw kinderen dit najaar allemaal in het klaslokaal met de ramen open voor de nodige ventilatie? Dan kan het best frisjes worden ... Maar ook tijdens het buitenspelen is een warme outfit essentieel. Vergeet die dikke winterjas: laagjes to the rescue!

Met een thermisch onderhemdje en een handige fleecetrui met rits speelt je stuiterende energiebommetje gemakkelijk een laagje uit. Is het buiten guur en nat weer? Dan maakt een stevige waterdichte jas uit ademend materiaal hun winteroutfit af. Maar wees gerust: spelende kinderen krijgen het niet zo snel koud!

Met deze drie lagen blijft je kind warm:

1. De basislaagDe eerste laag geeft zweet door naar de volgende laag en zorgt daardoor voor de nodige basiswarmte. Een bezwete huid koelt namelijk bliksemsnel af! Gebruik altijd een synthetisch of merinowollen onderhemdje of T-shirt.

2. De isolatielaagDe tweede laag houdt je lichaamswarmte vast en transporteert je zweet verder naar buiten. Een fleecetrui is ideaal, want fleece kan veel lucht vasthouden – en lucht is een fantastische isolator.


 

 © Jack Wolfskin

3. De beschermingslaagDe derde laag beschermt je tegen regen, wind en sneeuw, maar moet ook genoeg kunnen ademen. Anders wordt je jas binnenin vochtig door de condensatie en ben je eraan voor de moeite. Hier komt een stoere outdoorjas dus van pas!

Wist je dat …
• Katoen is een absolute no-go als warmhouder. Het is een stof die vocht vasthoudt in plaats van doorgeeft, waardoor je sneller zal afkoelen. Dat katoenen T-shirt van de jeugdbeweging is dus niet zo’n wintertopper …
• Met een thermische onderbroek voeg je wat extra graden warmte toe aan de buitenspeeloutfit van je kinderen. Is je kind een echte koukleum? Dan bestaan er ook liners voor handschoenen.
• Niet alleen spelende kinderen halen voordeel uit een outfit met laagjes. Voor iedereen die weleens buitenkomt, is het drielagensysteem een absolute must.


 

 © Jack Wolfskin