© Jef Gabriels

© Jef Gabriels

© Jef Gabriels

Stokkenmannen in Kattevennen

Sinds enkele weken kun je de stokkenmanroute verkennen, een wandeling van 4,2 kilometer door de bossen van Kattevennen. Een fantastisch avontuur met stokkenmannen, geen man, geen stok, geen boom, maar iets tussenin. Dat kan met een app of een boekje.

Jef Gabriels

De stokkenmanroute begint aan het bezoekerscentrum van Kattevennen bij de cosmodroom. Daar parkeer je je fiets - want Kattevennen bereik je het gemakkelijkst via de oranje fietsroute - en begint er aan. Je loopt even terug langs de minigolf in de richting van de manège en ziet dan de eerste stokkenman opduiken: de reusachtige Albrecht, negen meter groot, de archivaris die alles inventariseert en opmeet.

Dan volg je de kleine mannetjes met hun witte kop en kijkt goed in welke richting ze kijken. Ze wijzen je telkens de weg naar de volgende stokkenman. Er zijn er twaalf in totaal. Sommigen staan of zitten stevig op de grond, zoals de prachtige Cornet uit de familie van de houtblazers of Sir, Tak en Ki, die de sirtaki dansen. Anderen hebben zich verstopt in de bomen zoals de krabbetak. Op de app die je gratis op je Iphone kan downloaden in de app store ('de stokkemanroute wandeling') kan je telkens het verhaal beluisteren. Voor de kinderen is er een boekje te koop in het onthaalcentrum waarin ze de wapenschilden van de stokkenmannen kunt rubben - zoals we dat vroeger deden door met een potlood over een papiertje te wrijven waardoor een onderliggend muntstuk zichtbaar werd - en zo bewijzen dat zij ze allemaal vond. Plots sta je verbaasd te kijken naar een metalen structuur. Dat is toch geen stokkenman? Inderdaad, het is de uitkijktoren van de dry slope, een schans voor snowboarders waar je onderdoor loopt..

Bijna aan het einde heerlijke wandeling kom je bij de picnicplaats Corpus, een ideale plaats om je knapzak aan te spreken, maar je kunt ook gewoon verder wandelen tot aan het einde van de route waar stokkenman 'dag en tot' je tot afscheid groet. Dan ben je meteen bij de reusachtige speelplein en kan je een hapje of een drankje gebruiken in de 'Krater' zodra dat weer mag.Allemaal heerlijke veilige natuur, ideaal om even te ontsnappen uit je coronagevangenis.


    Immo

    Auto's in de kijker

    Jobs in de regio