Hamsesteenweg volgend weekend afgesloten

Leopoldsburg -

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal het wegdek van de Hamsesteenweg (N141) renoveren vanaf de gemeentegrens tot aan het kruispunt met de Beringsesteenweg (N72). De rotonde op dit kruispunt krijgt ook een nieuw wegdek . In totaal wordt zo 2 km gewestweg vernieuwd.

De werken starten vrijdagavond 23 oktober en zouden maandagochtend 26 oktober klaar moeten zijn. Om de hinder voor de omgeving, de school en het verkeer maximaal te beperken, laat het agentschap deze werken tijdens één weekend uitvoeren.

Volgens de huidige planning starten de werken op vrijdagavond 23 oktober om 19.00 uur en zouden ze ten laatste maandagochtend 26 oktober om 06.00 uur klaar moeten zijn. Gezien de zeer korte werktermijn, zal de aannemer ook ‘s nachts werken.

Om de veiligheid van zowel de wegarbeiders als de weggebruikers te garanderen, zal het agentschap de werfzone gedurende de volledige duur van de werken volledig afsluiten voor gemotoriseerd verkeer. Deze weggebruikers kunnen dan een omleiding via Beverlo volgen. Ook de zijstraten zullen afgesloten worden ter hoogte van de Hamsesteenweg. Deze blijven grotendeels bereikbaar via de omliggende wegen.

Fietsers en voetgangers kunnen altijd langs de werfzone. Ter hoogte van de Kruisstraat moeten fietsers voor hun eigen veiligheid wel afstappen of omrijden. SB

  

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio