Kim Kardashian viert 40ste verjaardag: zo leerde de wereld haar kennen

De Wild, Wild Miss West’s Birthday Party ter ere van Kim Kardashian haar veertigste verjaardag op 21 oktober gaat niet door. Ook de cowgirl-jurk die modeontwerper Thierry Mugler speciaal voor de gelegenheid ontwierp, blijft door de coronacrisis in de kast. Toch heeft de mogelijk toekomstige presidentsvrouw reden om te vieren. Terwijl ze op ‘tram vier’ stapt, mag ze zich invloedrijker dan ooit tevoren noemen. En zeggen dat alles begon met… een sekstape.

vwh

Het was in maart 2020 dertien jaar geleden de wereld kennismaakte met Kim Kardashian omdat haar fameuze sekstape opdook. De gebeurtenis was bepalend voor de carrière van de brunette, die vandaag vier kinderen heeft met hiphopper Kanye West.

Anno 2007 deed de naam Kim Kardashian nog niet bij iedereen een belletje rinkelen. Ze had een beroemd vriendengroepje en op een paar publieke verschijningen aan de zijde van Paris Hilton na, speelde haar leven zich vooral af achter de schijnwerpers. Tot uitgever van pornofilms Vivid Entertainment in maart van dat jaar uitpakte met wel heel pikante beelden van vier jaar eerder: de hele wereld zag hoe een 23-jarige Kim Kardashian stomende seks had met haar toenmalige vriend Ray J tijdens een vakantie in het Mexicaanse Cabo. De brunette had alles zelf gefilmd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De drang naar roem

Volgens Kevin Dickson, voormalig redactiemedewerker bij showbizzblad In Touch Magazine, probeerde Kim een decennium geleden heel hard om door te breken en bestookte ze de pers met allerhande sappige verhalen over zichzelf en haar entourage. Eén keer werd over haar geschreven omdat ze opdook in ‘The Simple Life’, de realityreeks van haar boezemvriendin Paris Hilton en Nicole Richie.

Opgezet spel?

Toen de sekstape ‘uitlekte’, dachten veel mensen in de mediasector dan ook dat het Kim haar zoveelste poging was om door te breken bij het grote publiek. Zelfs haar ex-man Kris Humphries suggereerde opgezet spel. In 2012 vertelde hij dat Kim haar moeder, Kris Jenner, haar had aangezet om een pittige tape te maken die haar bekendheid zou boosten. Ook in het boek ‘Kardashian Dynasty’ van de Canadese journalist Ian Halperin staat dat mama Kris een deal sloot om de video online te zwieren. “Het is duidelijk dat Vivid niet van plan was om de beelden te verspreiden zonder groen licht van de familie en goede financiële afspraken”, staat er zwart op wit

Kim Kardashian en haar mama Kris Jenner 

Gewonnen rechtszaak

Dat ontkent haar advocaat Marty Singer tot op vandaag met klem. “Ze heeft nooit over de tape gelogen”, zei hij aan Page Six. Dickson voegt eraan toe dat hij Kim bij het uitkomen van de beelden heeft gebeld en dat ze op dat moment met Paris Hilton, ook op slag beroemd geworden dankzij de sekstape ‘One night in Paris’, in Australië verbleef. “Ze was aan het ontkennen en wenen tegelijk”, zegt hij. Eén ding staat vast: de al dan niet georganiseerde tegenslag speelde in het voordeel van de brunette. Ze sleepte Vivid Entertainment voor de rechter, kreeg gelijk én een schadevergoeding van vijf miljoen dollar.

De rest is geschiedenis

Zo zat de vork niet in de steel volgens Steven Hirsch, een van de oprichters van Vivid Entertainment. “Kim ging akkoord om de beelden aan ons te verkopen”, zegt hij. Volgens Dickson kwamen het filmbedrijf en Kim wel degelijk vooraf een prijs - al dan niet vijf miljoen euro - overeen en kalmeerde de ster toen er over geld werd gesproken. Op 21 maart stond de volledige sekstape van Kim en Ray J te blinken op de website van de filmproducent. Ze werd wereldberoemd en genoot met volle teugen. In augustus 2007 werd ‘The Simple Life’ afgevoerd, stopte haar vriendschap met Paris en twee weken later kondigde showbizzsite E! aan dat er een nieuwe realityreeks zat aan te komen: ‘Keeping up with the Kardashians’, die onlangs is beëindigd.

Intussen zijn de ster en haar familie niet meer weg te denken uit magazines. Kardashian zelf heeft een beauty-imperium uitgebouwd, verkoopt shapewear en bereikte vorige week de kaap van 190 miljoen volgers op Instagram. Hoe ze haar verjaardag doorbrengt, nu het heuse feest is afgelast, is op dit moment een grot geheim. Hier en daar wordt gefluisterd dat de beroemde familie een eiland heeft afgehuurd om zorgeloos te kunnen vieren.

Meer over Kim Kardashian

Niet te missen