©  Photo News

Mathieu van der Poel over zege in de Ronde: “Als het niet gelukt zou zijn in de sprint, zou ik er toch van hebben wakker gelegen”

Nog nagenietend van zijn zege in de Ronde van Vlaanderen stond Mathieu van der Poel woensdagochtend aan de start van de Driedaagse Brugge-De Panne. Friet met biefstuk, wijn en “nog andere drankjes”, zo heeft hij zijn historische zege gevierd. “Het was vrij stevig, ja.”

bvc, wic

“Ik sta hier nog wel een beetje euforisch”, aldus Mathieu van der Poel. “De eerste dag heb ik toch nog een beetje moeten herstellen van de avond voordien. We hebben redelijk stevig gevierd met de ploeg, al konden we natuurlijk niet heel veel doen door corona. Uiteindelijk zijn we wat gaan eten in het hotel waar we sliepen en daar dan nog wat blijven hangen. Aan de koers heb ik niet meer gedacht.”

Aan tafel kon de Nederlander zich laten gaan. “Wat er op het menu stond? Friet met biefstuk. Wijn was er ook bij, maar ook nog andere drankjes (lacht). Het was vrij stevig, maar de hele ploeg was euforisch. We hebben er wel van genoten. Bij mij is het besef wat dit betekent toch langzaam gekomen. Dit is toch wel iets unieks. Als het niet gelukt zou zijn geweest in de sprint, had ik er zeker nog van wakker gelegen. Maar nu is dit voor mij de beloning voor mijn seizoen.”

Vakantie met dubbel gevoel

Van der Poel mag straks met dat goede gevoel op vakantie, want na de Driedaagse Brugge-De Panne zit zijn wegseizoen erop. “Het is toch wel een beetje een dubbel gevoel. Het gaat net supergoed dus ergens vind ik het ook jammer dat er geen koersen meer zijn. Anderzijds had ik de afgelopen maand keihard toegewerkt naar de Ronde, dus een moment van decompressie is wel welkom. En nu samen met (vriendin, nvdr) Roxanne genieten? Waarschijnlijk wel. Door corona hebben we nog niets gepland om samen weg te gaan, maar misschien komt dat er nog wel van.”

Maar eerst dus nog tot in De Panne raken.“Als ik geweten had dat de Ronde zo zou aflopen, zou ik een andere keuze gemaakt hebben. Maar ik sta hier nu niet met tegenzin. Al zag ik wel dat de wind lastig staat, er gaan sowieso waaiers komen. Dan had ik toch liever een rustige wedstrijd gehad om af te sluiten, met een sprint op het einde voor Tim Merlier. Maar ach, we staan hier toch met een paar sterke renners aan de sterk. Het is de laatste koers op de weg, dus we gaan nog één keer alles geven.”

Meer over Mathieu van der Poel