© eva

Paarden- en hondenzegening in Kanne gaat niet door

Riemst -

De traditionele paarden- en hondenzegening - naar aanleiding van het naamfeest van Sint-Hubertus, de patroonheilige van de jagers en gepland op zondag 1 november - vindt dit jaar niet plaats.

De jaarlijkse paarden- en hondenzegening ter gelegenheid van het feest van Sint-Hubertus, de patroonheilige van Kanne en van de jagers, gaat niet door. In principe stond de zegening gepland voor zondag 1 november - de meest nabije zondag van het naamfeest van Sint-Hubertus op 3 november - maar het coronavirus steekt een stokje voor de wijding.

“Bovendien wil de uitbater van de vroegere B&B ‘Jeker & Moas’ Hans Koop, omwille van tijdsgebrek de praktische organisatie aan anderen over laten” weet het Kanners gemeenteraadslid Davy Renkens. Volgens hem zijn er in het dorp voldoende belangstellenden die naar volgend jaar toe de oude traditie opnieuw op de rails willen zetten. “De zegening kon in de voorbije jaren steeds rekenen op heel wat deelnemers uit de verre omgeving en het zou jammer zijn mocht ze om praktische redenen verdwijnen” aldus Renkens.

Ook pastoor Jef Lemmens ziet niet graag dat de mooie dorpstraditie definitief zou stoppen.

(eva)

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio