Zowel Mignolet als Raskin geraakten besmet met het coronavirus. ©  BELGA

Dag voor EL-match tegen Rangers: vier positieve coronagevallen bij Standard

Ook Standard ontsnapt niet aan het coronavirus. Een dag voor de Europa League-match tegen Rangers maakte de club bekend dat Michel-Ange Balikwisha, Nicolas Raskin, Moussa Sissako en keeperstrainer Jan Van Steenberghe positief hebben getest op Covid-19.

Bob Faesen

Dinsdagmorgen onderging de volledige delegatie van de Rouches een coronatest voor de match tegen Rangers. Op woensdagochtend ontving de Luikse club de resultaten en daaruit bleek dat Nicolas Raskin, Michel-Ange Balikwisha, Moussa Sissako en keeperstrainer Jan Van Steenberghe positief hadden getest op het coronavirus. Het viertal ging meteen in quarantaine en mist de wedstrijden tegen Rangers FC en zondag op het veld van STVV.

Als voorzorgsmaatregel werden ook Damjan Pavlovic en Abdoul Fessal Tapsoba, die samenwonen en gisteren de avond doorbrachten met Moussa Sassako, afgezonderd van de kern in afwachting van de resultaten van een nieuwe test.

Standard speelde zaterdag tegen Club Brugge (1-1). Na afloop van die partij bleken drie spelers van Club Brugge, onder wie Simon Mignolet, al positief.

Lees meer over Standard Luik