© Miet Debay

© Miet Debay

thumbnail:
thumbnail:

Samentuin Warmoes klaar voor de winter

Na een zomer lang coronaproof tuinieren in de samentuin Warmoes op de welzijnscampus aan de Eyckendaelsite, is de tuin nu ook winterklaar gemaakt. Daarnaast werd er ook lang gewerkt aan het nieuwe, ecologische ontmoetingshuisje.

Miet Debay

In het voorjaar van 2018 kwam er de samentuin Warmoes op de Welzijnscampus aan de Eyckendaelsite. Het project is een initiatief van het Sociaal Huis Riemst in samenwerking met de gemeente Riemst, Limburg.net en Velt.Deze samentuin bestaat uit tien tuintjes waar mensen uit Riemst samen komen tuinieren.

"Tijdens de lockdownperiode was het tuinieren wel een ideale uitlaatklep", vertelt Brigitte Liket, voorzitster van de tuiniers. "Want wat is er leuker dan je eigen gezonde groentjes kweken, tegelijk in beweging zijn en daar bovenop nog plezier beleven?" Tijdens het seizoen kregen de tuiniers een keer per maand uitleg over hoe te composteren, de wisselwerking bij het planten enzovoort. Momenteel is de samentuin grotendeels winterklaar gemaakt. Afgelopen maanden werd er ook hard gewerkt aan het nieuwe, ecologische ontmoetingshuisje, dat uit een tuinhuis en een keukentje zal bestaan.

Meer weten over het samen tuinieren? Neem dan zeker contact op met Ronald Rubens van het Sociaal Huis op 012/44.09.10

    Immo

    Auto's in de kijker

    Jobs in de regio