© Jos Lacroix

Haspengouws fruit voor Belgische koning

Zoals elk jaar bood de Keizerlijke Commanderie van de Edele Haspengouwse Fruyteniers ook nu weer een korf appelen en peren aan de koninklijke familie. Door de coronacrisis verliep dat dit jaar wat anders. Geen hele delegatie, maar slechts twee personen trokken dit jaar rechtstreeks naar het Kasteel van Laken.

Jos Lacroix

Het is al decennia lang de gewoonte dat de Keizerlijke Commanderie van de Edele Haspengouwse Fruyteniers en hun Gastronomie op het einde van de hardfruitoogst een korf appelen en peren aan de koninklijke familie aanbieden. Dat liep dit jaar wel wat anders. De diensten van de koning hadden dergelijke audiënties wegens de coronadreiging afgeschaft. Bovendien was de vorst tijdens de planningsperiode zeer druk in de weer om de regeringsvorming te begeleiden.

Het werd dus voor het eerst geen ontvangst op het Koninklijk Paleis in Brussel. De Keizerlijke Commanderie heeft dan maar gekozen voor de rechtstreekse lijn. Zo werd de jaarlijkse korf met heerlijk “fruit van bij ons” met een zeer bepekte delegatie onmiddellijk afgeleverd bij de vorst in het Kasteel van Laken. Het werd een korf gevuld met peren Conference, Migo, Doyenné, Sweet Sensation en met appelen Jonagold, Kanzi, Belgica, Joly Red, Morgana en Red Love.


    Immo

    Auto's in de kijker

    Jobs in de regio