© Jef Gabriels

© Jef Gabriels

© Jef Gabriels

© Jef Gabriels

'Muziek voor Peru' uitgesteld door corona

Ellen Bosch uit Boxbergheide (Genk) werkt sinds jaren met kansarme kinderen in Peru. Dat land is zwaar getroffen door de coronacrisis en dat vergemakkelijkt haar werk niet. De Genkse organisatie Que bonito steunt haar project. Maar wegens de coronacrisis is de benefiet-muziekavond op 14 november geschrapt.

Jef Gabriels

De voorbije maanden was het niet gemakkelijk in de buitenbuurten van Cuzco, de oude Incahoofdstad, waar Ellen Bosch met haar organisatie Añañau werkt met kinderen uit arme indianengezinnen. De coronapandemie sloeg hier heftig toe en er heerst bovendien grote armoede. Ellen en haar team bedeelden voedselpakketten die vanuit België gesponsord werden. Vervolgens organiseerden ze de actie 'propere handen' om de handhygiëne te bevorderen en het coronavirus buiten te houden. Ook probeerden ze met leuke, educatieve bundels de quarantaine van de gezinnen van de kinderen wat aangenamer te maken.

Sinds kort is de quarantaine in Peru gedeeltelijk opgeschort en mogen er weer huisbezoeken plaatsvinden. Dat gebeurt ook met de nodige ontsmettingen, mondmaskers, afstand houden... De kinderen zijn heel blij met het bezoek en tonen heel fier en opgetogen hun huiswerk en de werkjes die ze gemaakt hebben met de educatieve bundels die ze kregen. Het begint dus allemaal weer een beetje te lopen.

Maar de werking kost geld en daarom was het thuisfront van plan om op 14 november een benefiet-muziekavond te organiseren met drie prachtige miniconcerten. De recente maatregelen die het coronavirus opnieuw onder controle willen krijgen, verhinderen dit echter. Maar niet getreurd, ongetwijfeld volgt er na de crisis een nieuwe editie van deze Music@TheCasino. Wie intussen alles op de voet wil volgen, kan terecht op https://ananau.org/nl.


    Immo

    Auto's in de kijker

    Jobs in de regio