© Jef Gabriels

© Jef Gabriels

thumbnail:
thumbnail:

Genkse bib verkoopt boeken voor 11.11.11-actie

De 11.11.11-actie werkte vorig jaar met changemakers, mensen die een bijdrage leverden of nog leveren om de wereld ten goede te veranderen. Dit jaar wordt de werking met de changemakers onvermoeid voortgezet. Zo organiseert de stad Genk ook dit jaar weer een tweedehands boekenverkoop om de actie te ondersteunen.

Jef Gabriels

Vorig jaar kon je een hele week elke weekdag terecht in zaal De Ontdekking van de stedelijke bib om er gezellig in de lange rijen boeken te snuisteren, allemaal te koop voor 1 euro. De boeken werden geschonken door de bibliotheek uit haar vroegere collecties, maar ook tal van vrijwilligers brachten boeken aan. Het was er een gezellige drukte en er werden in totaal bijna tienduizend boeken en cd's verkocht

Dat kan dit jaar niet meer door het coronavirus. Toch organiseert de Noord-Zuidraad opnieuw een boekenverkoop in de inkomhal van de bibliotheek. Het gebeurt ditmaal allemaal heel kleinschalig. Er staan slechts een drietal rekken met boeken en er mogen maximaal zes bezoekers tegelijkertijd binnen, met mondmasker en met handhygiëne.

Maar ook hier geldt 'small is beautiful'. De boeken die verkocht worden, zijn echt top en komen uit de meest recent afgeschreven boeken van de bibliotheek. Ze bieden voor elk wat wils: romans en non-fictie, kookboeken, reisgidsen, jeugd- en kinderboeken, strips en dat allemaal aan 1 euro. Er worden niet zo heel veel boeken tentoongesteld, maar de lege plekken van de verkochte boeken worden onmiddellijk aangevuld uit de rijke beschikbare voorraad. Ideaal dus om elke week eens even binnen te lopen om te kijken naar de nieuwe collectie.

De verkoop startte vorige vrijdag en loopt nog door tot en met 12 december, elke vrijdag en zaterdag tijdens de openingsuren van de bib.


    Immo

    Auto's in de kijker

    Jobs in de regio