thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

Hoeveel natuur heeft Limburg?

Uit Het Grootste Limburgonderzoek Ooit van Het Belang van Limburg en UHasselt bleek natuurbehoud één van de belangrijkste thema’s voor de Limburgers. Maar liefst 30,83 procent zette natuurbehoud in de top drie van belangrijke beleidsplannen voor hun gemeente.

LEES OOK. Het grote Limburgse natuurrapport: “De grootste brok is nog altijd privébezit”

Maar hoeveel natuur heeft Limburg nu eigenlijk en hoeveel daarvan vindt u in uw eigen gemeente? Het Belang van Limburg maakte op basis van de gemeentelijke natuurrapporten van het Provinciaal Natuurcentrum een overzicht van de natuur in uw gemeente.

LEES OOK. Limburgse bossen verdwijnen, en de andere provincies krijgen compensatie

Hoeveel bos is er? Hoeveel natuurreservaten zijn er? Welke dieren en planten vindt u er? Welke gemeente is de groenste van Limburg? Waar staan de meeste bossen? Waar zitten de meest waardevolle dieren en planten? Ontdek er alles over in het artikel van uw gemeente, dat u kunt oproepen in het zoekmenu hieronder. (malu)

Gezocht: de mooiste foto’s van Limburg

We willen natuurlijk ook maar al te graag tonen hoe prachtig de natuur in onze provincie is. Daarom roepen we jullie op om jullie mooiste foto’s van de Limburgse natuur in te sturen. Vul het formulier in en laat ons zien hoe mooi onze provincie erbij ligt.

Alle foto’s vindt u in onze galerij.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio