©  Isopix

 
thumbnail:  
thumbnail:  

Billie Eilish geeft bodyshamers subtiel lik op stuk

Nadat op sociale media een foto de ronde deed van Billie Eilish in een nauwaansluitende outfit volgde er heel wat kritiek op haar figuur. Haar fans namen het massaal voor haar op en nu heeft ook de zangeres zelf gereageerd op Instagram. Zelf maakte ze er wel niet te veel woorden aan vuil: met een video waarbij ze voor haar vele muziekprijzen poseert, maakt ze meteen duidelijk wat écht telt.

VVABron: Independent

Billie Eilish hult zich altijd in ruimvallende kledij, omdat ze niet wil dat haar figuur bekritiseerd wordt, maar net dat overkwam haar de voorbije dagen. Nadat ze in het zonovergoten Los Angeles gefotografeerd werd in een korte broek en een nauwaansluitende top regende het denigrerende commentaren op Twitter. “In tien maanden tijd heeft Billie Eilish het lichaam van een dertigjarige wijnmoeder ontwikkelt,” schreef één gebruiker hierover.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Haar grote schare fans nam het meteen voor haar op en kort nadien reageerde de zangeres ook zelf. Ze deelde in haar Instagram Stories een kort beeldfragment, waarop te zien is hoe ze met een knipoog poseert voor haar vele muziekprijzen vooraleer ze een eerder gepubliceerde video van de bekende YouTuber Chizi Duru op de wereld loslaat.

In deze clip heeft de YouTuber het over het belang van realistische lichamen op Instagram: “Realistische lichamen moeten het nieuwe normaal worden. Buikjes zijn normaal, ze zijn echt normaal. Borsten zakken uit, vooral na borstvoeding. Instagram is niet echt. Instagram heeft jullie allemaal doen denken dat normale lichamen abnormaal zijn. Nee. dat klopt niet.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De zangeres werd nu niet voor het eerst met bodyshamers geconfronteerd. Dat gebeurde in het verleden al meermaals. In mei deelde ze nog een kortfilm getiteld ‘Not my responsibility’, waarin ze commentaar geeft op de opinies van anderen op haar lichaam. “Kennen jullie mij? Kennen jullie mij echt?” zei Billie Eilish in het fragment. “Jullie hebben meningen over mijn meningen, over mijn muziek, over mijn kledij, over mijn lichaam. Is mijn waarde gebaseerd op jouw perceptie of is jouw mening niet mijn verantwoordelijkheid?