Samana viert 70ste verjaardag

Print
Samana viert 70ste verjaardag

Foto: Marleen Louwies

Oud-Termien

Genk - Op vrijdag 9 oktober werd het 70-jarig bestaan van Samana gevierd met een heuse verjaardagsshow op Eclips TV. Daarnaast werden ook nog eens 70 Samana-leden per provincie getrakteerd op een lekkere verjaardagstaart. Ook enkele kernleden van Samana Termien konden daarvan smullen.

Al 70 mooie jaren verbindt Samana zieke en gezonde mensen met elkaar en al even lang staan er zo'n 26.000 vrijwilligers elke dag opnieuw klaar. "Dat werd dit jaar - weliswaar op afstand - gevierd met de mensen die ons nauw aan het hart liggen", klinkt het bij Samana Termien. "Er werden op voorhand uitnodigingen in de brievenbussen van onze zieken en ouderen gestoken met daarop wat uitleg en de vraag om deel te nemen aan de actie die op poten werd gezet door Samana Nationaal."

Op vrijdag 9 oktober werd deze 70ste verjaardag gevierd met een schitterende verjaardagsshow op Eclips TV. In een programma vol boeiende sprekers en reportages werd er teruggeblikt op de voorbije jaren en werd er ook al een blik op de toekomst geworpen. Op zondag 11 oktober, Dag van de Chronische Zieken, werd de show nog eens opnieuw uitgezonden. Via www.samana.be kan je de show nog steeds herbekijken.

En wat is een 70ste verjaardag zonder verjaardagstaart? Ook daar werd voor gezorgd. In elke provincie werden 70 ingeschreven Samana-leden getrakteerd op een heerlijke verjaardagstaart. Daaronder enkele kernleden van de plaatselijke vereniging Samana Termien.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio