©  BELGA

Negen coronabesmettingen bij Waasland-Beveren, club beslist na nieuwe test over uitstel van match tegen Oostende

Slecht nieuws voor Waasland-Beveren: bij de coronatesten van dinsdag testten liefst zeven spelers van de A-kern positief. Donderdag bleek dat ook de testen van de laatste twee spelers positief waren waardoor het totaal aantal besmette voetballers op negen komt. Iedereen wordt vrijdag aan een nieuwe coronatest onderworpen. Daarna zal de club beslissen of er om uitstel van de competitiematch tegen KV Oostende wordt gevraagd. Dat bevestigt clubwoordvoerder Martijn De Jonge aan Belga.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Na de oefenwedstrijd tussen de Beverse beloften en SV Hoek dreigt nu ook de competitiewedstrijd tegen KV Oostende in het gedrang te komen. Vanaf zeven besmettingen in de A-kern kan een ploeg aanvraag tot uitstel indienen bij de voetbalbond. Het zou de eerste wedstrijd in 1A zijn die wordt uitgesteld door de coronacrisis. Eerder moesten wel al enkele matchen in 1B worden verplaatst nadat het coronavirus was uitgebroken bij Westerlo.