Freinet on the Move rinkelt de bel voor kinderen in armoede

Print
Freinet on the Move rinkelt de bel voor kinderen in armoede

Foto: Nath Bernard

Genk - Naar aanleiding van de Dag van de Leerkracht deed Freinet on the Move met de hele school mee aan het project ‘Saved by the bell’. Met een gezamenlijk belmoment vroegen de leerlingen en leerkrachten zo meer aandacht voor kinderen die in armoede leven en niet naar school kunnen gaan.

"In alle klassen hebben we gewerkt rond talenten en kansen", vertellen Jules Daenen en Thieme Doucet, twee leerlingen uit het zesde leerjaar. "De kleuters hebben een hindernissenparcours afgelegd. Dit symboliseerde de moeilijke weg die kinderen soms moeten afleggen. Sommige kinderen hebben krijttekeningen gemaakt over een goede school voor iedereen. Ook hebben we vrije teksten geschreven over het belang van onderwijs. Helaas zijn er nog veel kinderen in de wereld die niet naar school kunnen gaan. Dat vinden we heel erg."

Om 10.30 uur was er dan met de hele school een belmoment. "Alle kinderen mochten een bel meebrengen en ze extra hard laten luiden. Iedereen mocht ons horen, want onderwijs zou voor elk kind een recht moeten zijn. Zo kunnen later heel wat dromen waar gemaakt worden."


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio