©  BELGAIMAGE

Alle 13 campussen van KU Leuven vanaf maandag naar code oranje

Door het toenemende aantal besmettingen met het coronavirus, schakelt de KU Leuven vanaf maandag 19 oktober over naar code oranje. Dit geldt voor alle dertien campussen. Daarnaast neemt de universiteit bijkomende maatregelen om het campus- en studentenleven zo veilig mogelijk te laten verlopen.

Op maandag 21 september gingen nagenoeg alle KU Leuven-campussen van start in code geel. In de voorbije weken is de viruscirculatie en het aantal vastgestelde besmettingen per 100.000 inwoners in die mate toegenomen dat een overstap naar ‘code oranje’ aangewezen en noodzakelijk is.

Code oranje betekent geen overstap naar volledig digitaal onderwijs. Voor specifiek uitgeruste practica, pc-lokalen en labo’s verandert er niets. Wat betreft de colleges in grotere auditoria, met meer dan 150 zitjes, geldt vanaf maandag 19 oktober een maximumcapaciteit van één op vijf. In aula’s met 60 tot 150 zitplaatsen kunnen 30 studenten aanwezig zijn.

Daarnaast neemt de KU Leuven enkele bijkomende maatregelen om de veiligheid op de campus zo goed mogelijk te garanderen. Zo opent de universiteit vanaf volgende week in Leuven een afnamecentrum waar studenten die aan bepaalde voorwaarden voldoen zich op afspraak gratis kunnen laten testen. Daarover wordt later nog gecommuniceerd. 

Meer over KU Leuven