Food

Na meer dan vijftien jaar onderzoek komt eerste roze ananas op de markt

Print
Na meer dan vijftien jaar onderzoek komt eerste roze ananas op de markt

Foto: Del Monte

Vijftien jaar lang werkte Del Monte, bij ons vooral bekend voor zijn fruitconserven, aan de roze ananas en nu is het eindelijk zover. Het Amerikaanse bedrijf stelde zopas de Pinkglow Pineapple voor.

De Amerikaanse Food and Drug Administration keurde in 2016 al de roze ananas goed voor menselijke consumptie, maar het duurde tot 2020 tot die eindelijk klaar was voor de winkelrekken. Op 12 oktober werd de Pinkglow Pineapple officieel gelanceerd en is de vrucht ook echt te koop. Maar er hangt wel een stevig prijskaartje aan vast, want per ananas betaal je al snel 49 dollar of omgerekend 42 euro.

De Monte werkte uiteindelijk vijftien jaar aan de roze ananas. “De Pinkglow is een product waar we ongelooflijk trots op zijn - niet alleen vanwege de mooie kleur en heerlijke smaak, maar ook vanwege de zorg die is besteed aan het kweken van het fruit. Dat gebeurde trouwens op een duurzame manier”, zegt Pablo Rivero van Del Monte in een reactie. De ananas kreeg daarom ook de bijnaam Jewel of the Jungle.

Dat de ananas zo duur is, heeft onder meer te maken met het feit dat de vrucht twee jaar nodig heeft om te groeien en er slechts een beperkte oogst beschikbaar is. Bovendien wordt de Pinkglow met de hand geplukt op een bijzondere boerderij op Costa Rica. En de smaak? “Die is sappiger en zoeter dan die van een gewone ananas. Je proeft een unieke smaak met hinten van snoeparomaten”, zegt Rivero nog.

De Pinkglow is voorlopig enkel beschikbaar in de VS.

Na meer dan vijftien jaar onderzoek komt eerste roze ananas op de markt
Foto: Del Monte

Niet te missen