COLUMN: Afstoffen

Luc Hendriks schrijft een column over het leven zoals het is in Pelt.

Luc Hendriks

Tijdens de opnieuw opflakkerende virusproblemen vallen her en der, gewild, ongewild of zelfs gedwongen, weer een aantal activiteiten terug op een overlevingsmodus. De sportclubs, de horeca en de scholen staan opnieuw onder spanning. En dit is natuurlijk niet de spanning die de mensen willen. Zij willen ONTspanning.

"Och jong", zei Pierke. "Wa ontspanning? In Pelt doa gebeurt toch niks!" Toch wel Pierke, er gebeurt meer dan je denkt. Ik lees op internetgazet dat er begeleide fietstochten worden georganiseerd, dat er zebracinema is, stoelengym in Pelle Melle, tentoonstellingen in Palethe en er viel zelfs een bouwkraan over een huis zonder het te beschadigen. Minder goed nieuws is natuurlijk dat het reproductiegetal terug gestegen is naar ongeveer 1,5. "Wellek getaal zegde gè?" Het reproductiegetal Pierke. 1,5 wil zeggen dat één mens gemiddeld anderhalve andere mensen besmet met het coronavirus. "Och jong, dè is toch nie meugeluk. As ow vrow zwanger is, dan is dè van iene klènne en soms van twieje of zelfs drei, mèr noeijt van anderhalve!" Ja Pierke, dat is statistiek ,maar dat is waarschijnlijk niet aan u besteed.

En Pierke, ik lees in dezelfde internetgazet nog iets merkwaardigs, ik citeer: "Aan het kanaal in Grote Heide heeft een vrouw een masturberende man betrapt. De man, die zich met een fiets verplaatste, reed weg in de richting van Lommel." "Wablief, was diejen flap op zène fiets bezig met zèn flosj?" Ja, hij had een bandana, een soort mondmasker zeg maar, voor zijn aangezicht, hij had een pet op en zijn broek hing op zijn enkels. De vrouw nam snel haar gsm en wilde een foto maken van de man, maar die sprong op zijn fiets en reed richting Lommel. "Dè noem ich nog es nen akrobaat, mè ow boks op ow enkels toch nog op ne fiets kunnen rieje. Dieje snul wit zeker nie dè in den herfst de eikels aafvallen." Och Pierke, trek het u niet aan, ge ziet wel, er is altijd wel iets te beleven, ook in coronatijden. Kom, we gaan onze nieren afstoffen met een fris pintje, we hebben nog tijd tot 23 uur…


    Immo

    Auto's in de kijker

    Jobs in de regio