Limburg zamelt 55.000 euro in voor ondersteuning Jessapersoneel

Print
Limburg zamelt 55.000 euro in voor ondersteuning Jessapersoneel

Foto: Lieve Ketelslegers

Hasselt - Tijdens de eerste golf hebben tal van Limburgers hun warm hart getoond ten aanzien van het personeel van het Jessa Ziekenhuis. Dat leverde liefst 55.000 euro op. Zoals vooropgesteld, zet Jessa dit bedrag in om de medewerkers psychologisch te ondersteunen en zelfs individueel te begeleiden, indien nodig.

Concreet voorziet Jessa volgende initiatieven:

Het duo van psychologen dat pro-actief medewerkers benadert blijft tot en met december aan de slag gedurende 27 uur per week. Daarnaast kunnen 35 medewerkers een beroep doen op externe coaches voor individuele psychosociale ondersteuning. Nog 50 medewerkers die kampen met een slaapproblematiek kunnen een slaaptraining volgen.

Yves Breysem, algemeen directeur: "Als werkgever zetten we hard in op het welzijn van onze 3100 medewerkers door hen te ondersteunen waar nodig. Dankzij de enorme solidariteit van de Limburgers tijdens de eerste golf, kunnen we met deze initiatieven nu nog korter op de bal spelen. Nu de tweede golf helaas een feit is, zal dit hard nodig zijn, vrees ik. Dus nogmaals veel dank aan iedereen die de zorg een warm hart toedraagt."

Een van de opvallendste acties was 'Scheer de geneesheer'. Die bracht alles samen liefst 31.431 euro op. In het finalespel, waarbij de koptstukken van Hasselt Zorgstad het tegen mekaar opnamen, mocht dr. Yves Breysem uiteindelijk het scheerapparaat hanteren om burgemeester Steven Vandeput een frisse coupe te geven. Samen met Ben Lambrechts (PXL) haalden zij, dankzij de giften van heel veel Limburgers, 15.671 euro op.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio