Githa Michiels (archiefbeeld)  

Githa Michiels (archiefbeeld)  ©  BELGA

Belgen nemen niet meer deel aan EK mountainbike na twee coronabesmettingen bij staf

België neemt niet deel aan het EK mountainbike, dat van donderdag tot en met zondag gehouden wordt in het Zwitserse Monte Tamaro nabij de stad Monteceneri, zo maakte Belgian Cycling maandag bekend. Na het WK mountainbike in het Oostenrijkse Leogang hebben immers twee stafleden positief getest op COVID-19. Zij zitten intussen in quarantaine. “Als federatie nemen we geen risico en daarom komen we deze week niet in actie op het EK”, klinkt het in een korte mededeling.

raheBron: BELGA

Jarne Vandersteen (mannen junioren), Emeline Detilleux (vrouwen beloften), Lukas Malezsewski (mannen beloften), Githa Michiels (vrouwen elite) en Pierre De Froidmont (mannen elite) zouden er de Belgische kleuren verdedigen.

Het EK in Zwitserland stond aanvankelijk in mei in het Oostenrijkse Graz geprogrammeerd, maar werd vanwege de coronacrisis uitgesteld en verplaatst naar Zwitserland.

Er zullen in Zwitserland, vlakbij de locatie waar Filip Meirhaeghe in 2003 wereldkampioen werd, negen Europese titels worden uitgereikt: zes in de olympische cross-country (junioren, U23, elite mannen en vrouwen), een in de teamaflossing en twee in de eliminator (mannen en vrouwen). Er worden zo’n 400 deelnemers uit 35 landen verwacht.

Vorig jaar kroonde de Nederlander Mathieu van der Poel zich in het Tsjechische Brno voor het eerst tot Europees kampioen. Bij de vrouwen verlengde de Zwitserse Jolanda Neff haar titel.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.