© eva

Maandagavond toch geen fysieke gemeenteraad

Riemst -

Burgemeester Mark Vos (CD&V) heeft zopas beslist om de gemeente- en OCMW-raad, gepland voor maandagavond 20 uur in de polyvalente zaal van De Tol in Herderen, omwille van de recente ontwikkelingen rond de verspreiding van het coronavirus niet fysiek te laten doorgaan.

“We hebben de beslissing genomen om niet fysiek samen te komen in overleg met al de politieke fracties” verduidelijkt burgemeester Vos. “In de raad zelf bevinden zich een aantal mensen noodgedwongen in quarantaine en dat verantwoordt een digitale vergadering. Publiek en pers zijn daardoor helaas ook niet welkom.”

Aan de agenda staan nochtans enkele belangwekkende punten zoals de toekenning van eretitels aan een aantal raadsleden en schepenen, het bestek voor de aanleg van de wegen in de nieuwe verkaveling Genoelselderen, het voorstel van de N-VA om een aparte commissie op te richten i.v.m. een mogelijke fusie met Bilzen en Hoeselt, en het voorstel van Open VLD om CO²-meters aan te kopen om de luchtkwaliteit in de scholen te meten.

(eva)

 

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws