Keizerlijke Commanderie last wedstrijd voor beste Fruittob af

Print
Sint-Truiden - De jaarlijkse wedstrijden voor De Beste Fruittob en de Beste Fruitbereidingen van de Keizerlijke Commanderie van de Edele Haspengouwse Fruyteniers, gepland voor het einde van deze maand, zullen niet doorgaan. Dat hebben de verantwoordelijken van dit initiatief binnen de Commanderie, de maarschalken Josette Moria en Huguette Hendrickx, in samenspraak met hun voorzitter beslist.

"Met pijn in het hart namen we deze beslissing", zegt Josette Moria. "Het is ook voor ons de eerste keer dan we met deze toestanden geconfronteerd worden. Maar we stonden voor zeer grote moeilijkheden om alle activiteiten coronaproof te laten verlopen. Bovendien haakten een aantal juryleden - om begrijpelijke redenen - af, ook al omdat ze behoren tot de risicogroep. En dan is er nog de prijsuitreiking in de Academiezaal, waarvoor we eerlijk gezegd ook ons hart vasthielden."

"De deelnemers, die in het voorjaar gestart zijn met het samenstellen van hun fruittob, winnen dan wel geen prijs, maar hebben voor zichzelf en hun entourage in elk geval enkele liters van dit heerlijke fruitproduct gemaakt. En daar kunnen ze zeker van genieten tijdens de komende coronawinter", vult Huguette Hendrickx, ondervoorzitter van de Commanderie, aan. Volgend jaar wordt de wedstrijd zeker weer opgenomen.

"En dan is er nog het primeurfruit dat jaarlijks aan onze koninklijke familie wordt aangeboden tijdens de oogst", klinkt het nog. Hierover liet het koninklijk paleis weten dat, gezien de toestand, het niet opportuun zou zijn om in groep naar het koninklijk paleis te komen. Daarom zullen grootmaarschalk-voorzitter Jos Lacroix en maarschalk-kanselier Jef Odeurs het fruit vrijdag gaan bezorgen aan het koninklijk paleis in Laken, zoals gesuggereerd werd door de diensten van de Koning.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio