Leerkrachten Europaschool verwend met fairtrade pakketje

Print

Foto: Marleen Lombaert

Centrum

Genk - Maandag 5 oktober 2020 vond de jaarlijkse Internationale Dag van de Leerkracht plaats. Traditioneel bedankt men dan het personeel in onderwijs voor hun inzet. Ook de Oxfam-Wereldwinkel van Genk vergat de leerkrachten niet op deze dag.

Team Educatie van de Oxfam-Wereldwinkel Genk nodigde de Genkse scholen uit om hun leerkrachten in het zonnetje te zetten met een (h)eerlijke fairtrade-attentie. Eerlijke handel geeft producenten in het Zuiden kansen op een betere toekomst, net als hun kinderen. Op 5 oktober konden scholen laten zien dat ze dit belangrijk vinden. "Want ook in coronatijd mogen we het Zuiden niet vergeten", klinkt het bij de Oxfam Wereldwinkel. Bestellen kon makkelijk via de vernieuwde webshop, via mail, telefoon of rechtstreeks in de winkel.

De directeur van de Europaschool verwende zijn teamleden met een heus geschenkpakket. Vrijwilligers van de Oxfam-Wereldwinkel Genk maakten de bestelling met zorg klaar en zorgden voor een vlotte levering. "Dat werd door iedereen heel goed onthaald, waarvoor dank", vertelt directeur Hubert Crals. "Ik heb trouwens vele complimenten gekregen via facebook in verband met het geschenk."

Team Educatie van Oxfam-Wereldwinkel Genk zal haar aanbod ook na 5 oktober verder aan de scholen bekend maken. "Naar aanleiding van de Week van de Fair Trade van 7 tot 17 oktober moedigen we scholen aan om in de klas of op school met de leerlingen of de collega’s aan de slag te gaan rond (h)eerljke chocolade via de Bite-To-Fight-campagne."


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio