[COLUMN] De blije helden van Levensloop

Print
[COLUMN] De blije helden van Levensloop

Foto: Chretien Paesen

Hasselt - Chretien Paesen schijft een column over het dagelijkse leven in Hasselt.

Het zit ook hén niet mee, het team van Levensloop Hasselt. Het voorziene weekend met de 24-urenloop, de plechtigheden en de ingetogen avondwandeling met duizenden lichtjes langsheen de verduisterde piste. Allemaal afgelast, uitgesteld en opgeschoven naar later.

Het vaakst gebruikte woord bij Levensloop is ‘hoop’. Hoop op anders, beter, meer en mooier. Hoop op beterschap voor de ‘Vechters’, de kankerpatiënten die in behandeling zijn. Hoop voor zij die genezen verklaard zijn. Hoop voor de achtergebleven gezinsleden en vrienden van hen die de strijd verloren. Hoop is het touw waarmee Levensloop iedereen omhoog trekt.

Maar er is geen hoop op een Levensloop 2020 op de Kiewitse piste. Dus stak het team de hoofden bij elkaar en bedachten een alternatief: wandelen voor Tour of Hope. Een vrije wandeling langsheen een uitgestippelde route van 1,2 kilometer. Het voorbeeld werd op 38 andere plaatsen gevolgd. En ze hoopten op ruime deelname van vechters en begeleiders, vrienden van Levensloop en eender wie hoop wilde geven. Bijna 250 kilometers hebben ze bij elkaar gestapt in Kiewit, de vechters en sympathisanten van Levensloop. Het leverde geen geld op – hoewel dat erg nodig is – maar die kilometerteller bood hoop aan ieder die met kanker in aanraking kwam.

Om die veerkracht op te brengen in tijden van onzekerheid heb je een sterke ploeg nodig. Mannen en vrouwen die zich niet zomaar laten neerdrukken door een pandemie maar die ondanks daarvan er het beste van maken. Overal en ten allen tijde. Niet belangeloos want het ís belangrijk. En altijd blijgezind, tijdens de grote edities op de piste maar ook bij het kleinschalige alternatief op het domein van Kiewit. De blije helden van Levensloop.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio