©  BELGA

Coronabesmettingen in regeringskringen breiden uit: ook Michel en Waals minister besmet

Staatssecretaris Mathieu Michel (MR) en Waals minister van Gezondheid Christie Morreale (PS) hebben positief getest op het coronavirus.

De voltallige Waalse regering zit al sinds woensdag in quarantaine nadat minister Valérie De Bue (MR) besmet bleek met Covid-19. Nu heeft ook Morreale positief getest. Ze gaat in thuisisolement, maar zet haar werk wel digitaal verder, net als De Bue.

LEES OOK. Minister test positief, volledige Waalse regering in quarantaine

De andere ministers in de Waalse regering hebben negatief getest op corona, laat het kabinet-Di Rupo nog weten. Gezien de laatste fysieke bijeenkomst van de regering al meer dan zeven dagen geleden is en de coronaregels daarbij gerespecteerd werden, hernemen de ministers die niet besmet zijn met het virus hun gewone werkritme, klinkt het nog.

Michel

Ook in de federale regering hebben ze een positief coronageval. Kersvers staatssecretaris Mathieu Michel testte positief nadat hij zaterdag een hoogrisicocontact had met iemand die achteraf besmet bleek met Covid-19. Hij heeft hierover eerste minister Alexander De Croo geïnformeerd, laat het kabinet van de premier vrijdag weten.

“Tijdens de voorbije week had geen enkel lid van de regering een rechtstreeks hoogrisicocontact met staatssecretaris Michel. De leden van de regering blijven uiterst waakzaam en houden zich aan de algemene voorzorgsmaatregelen”, zegt het kabinet van de eerste minister nog.

Morreale en Michel zijn niet de eerste politici die besmet raakten. Eerder deze week werd al bekend dat Brussels minister Sven Gatz (Open Vld) en Waals minister Valerie De Bue positief testten. Een kabinetsmedewerker van Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) overleed donderdag aan het coronavirus, waarop Demir en haar kabinet in quarantaine ging.

LEES OOK. Kabinetsmedewerker minister Demir overleden aan gevolgen corona

LEES OOK. Minister Gatz test positief op coronavirus, Brusselse regeringsleden in quarantaine

Meer over Coronavirus

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's