©  IMAGEGLOBE

PSV stunt op transfermarkt en haalt Duitse WK-held Mario Götze naar Eindhoven

PSV heeft de Duitse WK-held Mario Götze vastgelegd. De 28-jarige middenvelder ondertekent een contract voor twee seizoenen in Eindhoven. De 63-voudige international komt transfervrij over van Borussia Dortmund, waar zijn contract afliep.

Wim Conings

LEES OOK (N+). Het begon met een opvallende nummerplaat: hoe PSV de Eredivisie op zijn kop zette met de komst van WK-held Mario Götze

“Dankzij onze trainer Roger Schmidt is Mario geïnteresseerd geraakt in PSV”, licht technisch manager John de Jong toe. “Uiteindelijk is hij nu de buitenkans geworden waar we op zijn blijven hopen. We zijn er erg trots op dat hij voor PSV heeft gekozen.”

Götze bezorgde Duitsland in 2014 de wereldtitel, door in de WK-finale tegen Argentinië als invaller in de verlenging het winnende doelpunt te maken. Hij was een jaar eerder als groot talent van Borussia Dortmund naar Bayern München gegaan. Bij de Duitse topclub kon hij de hoge verwachtingen echter niet helemaal waarmaken. In 2016 keerde Götze terug naar Dortmund. Daar nam de nummer 10 in juni in stilte afscheid, na een seizoen waarin hij weinig had gespeeld.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Eerder op de avond had PSV ook al bekendgemaakt dat het Marco van Ginkel huurt van Chelsea. De middenvelder krijgt van zijn Engelse club de ruimte om in Eindhoven de volgende stap in het herstel van zijn knieblessure te zetten. Zijn contract in Londen loopt medio 2021 af.

Het is voor Van Ginkel de vierde periode in dienst van de club uit Eindhoven, waarmee hij twee keer landskampioen werd. In 2018 nam Van Ginkel als aanvoerder voor het laatst afscheid bij PSV. Sindsdien speelde de Nederlander door een slepende knieblessure geen enkele officiële wedstrijd meer. Van Ginkels laatste optreden bij Chelsea was het League Cup-duel met Swindon Town in september 2013.