© Noëlla Noëlla Schildermans

© Noëlla Noëlla Schildermans

© Noëlla Noëlla Schildermans

© Noëlla Noëlla Schildermans

© Noëlla Noëlla Schildermans

© Noëlla Noëlla Schildermans

© Noëlla Noëlla Schildermans

Pallieterschool verkiest nieuwe kinderburgemeester

Dinsdag 6 oktober was een heel spannende dag in de Pallieterschool. Die dag werd de nieuwe kinderburgemeester geïnstalleerd op school. Die eer kwam toe aan Giel Evens uit de klas van juf Greet, die met een grote meerderheid verkozen werd. Femke en Rachel kroonden zich allebei tot schepen.

Noëlla Schildermans

Omdat de Pallieterschool kinderparticipatie belangrijk vindt, werd er ook dit jaar een kinderburgemeester gekozen in de school. Vijftien kinderen uit de kinderraad hadden zich kandidaat gesteld voor Pallieterburgemeester. De school organiseerde een korte, maar hevige campagne met echte verkiezingen. Alle kandidaten kregen de kans om propaganda te maken en probeerden uiteraard zoveel mogelijk kinderen te overtuigen om op hen te stemmen.

Op 5 oktober trokken de leerlingen van de school dan met z'n allen naar de stembus. Iedereen kreeg een echt stembiljet en mocht zijn of haar stem op uitbrengen op een van de kandidaten door hun formulieren in de bus te droppen. De stembus werd plechtig overhandigd aan de directie en onder toezicht van enkele leerkrachten werden de stemmen geteld. Zo werd Giel Evens uit de klas van juf Greet Van Esch met grote meerderheid verkozen tot Pallieterburgemeester. De burgemeester wordt verder ook geflankeerd door twee schepenen. Dat zijn Femke uit de klas van juf Els Vandebroek en Rachel uit de klas van Mieke Verachtert.

De nieuwe burgemeester werd meteen geïnstalleerd en als kers op de taart kwamen de echte burgemeester van Pelt Frank Smeets en schepen van Jeugd Katrien Kenis de nieuwe kinderburgemeester Giel proficiat wensen. Samen met de burgemeester legde Giel plechtig de eed van Pallieterburgemeester af. De burgemeester legde verder aan alle kinderen uit wat de taak van een burgemeester zoal kan inhouden. Giel en de schepenen kregen een oorkonde waarin de plechtige belofte om hun best te doen werd beschreven. Na Giels toespraak kregen alle kinderen van Pallieter nog een versnapering. Het was een mooi en plechtig moment in de Pallieterschool.


    Immo

    Auto's in de kijker

    Jobs in de regio