Gids probeert indruk te maken op toeristen door leeuw te aaien maar betaalt daar hoge prijs voor

Een Senegalese gids is meer dan zijn job kwijt geraakt tijdens een begeleid toeristenuitje naar de Hann zoo in Dakar. Toen hij daar een grote mannetjesleeuw zag staan in een kooi, besloot hij om het grote dier te treiteren. Hij steekt herhaaldelijk zijn handen door de tralies van de kooi om de leeuw te aaien. Die laatste ziet dat niet zitten en slaat de handen van de man weg. De gids geeft echter niet op en steekt nogmaals zijn hand door de tralies - maar dit keer is hij niet snel genoeg om zich terug te trekken.

De leeuw grijpt de hand vast en weigert te lossen, terwijl de gids het uitschreeuwt van de pijn. Pas nadat hij de leeuw hard op diens hoofd slaat, laat de leeuw de verminkte hand los. De gids is niet alleen zijn hand kwijt, maar wordt ook woedend nageroepen en uitgelachen door de aanwezige toeristen.

De beelden dateren uit februari, maar maken nu pas de oversteek vanuit Senegal en gaan viraal op het internet. De reacties zijn vernietigend voor de gids: van “wat ongelofelijk dom” tot “boontje komt om zijn loontje”.  

(tact)