©  BELGA

Jérémy Doku in Frankrijk: Anderlecht en Rennes akkoord over recordtransfer

Anderlecht is akkoord met de Franse competitieleider Rennes over een transfer van goudhaantje Jérémy Doku (18). Dat raakte zondag bekend. Met de transfer is een som van een kleine 27 miljoen euro plus bonussen op een eventuele doorverkoop gemoeid, waardoor de jonge Rode Duivel de duurste speler wordt die Anderlecht ooit verkocht heeft en de duurste Belg ooit uit onze Jupiler Pro League. Voor Doku ligt een contract van vijf jaar klaar in Frankrijk: zondagavond kwam hij er aan.

jug, wic

De transfer wilde ook zeggen dat Doku zondagmiddag niet speelde tegen Club Brugge. Goed nieuws dus met het oog op de clubkas, maar minder goed nieuws met het oog op de basisploeg in de prestigieuze topper, die uiteindelijk met 3-0 verloren werd.

Anderlecht-trainer Vincent Kompany wilde nog niet veel kwijt over de transfer van zijn goudhaantje Jérémy Doku. “Ik zou daar liever na de wedstrijd over praten maar kan nu al zeggen dat hij voor zichzelf moet uitmaken of het de juiste beslissing is”, zei hij voor de partij tegen Club Brugge. “Voorts geloof ik in de jongens die er nu zijn en zijn er geen excuses voor de wedstrijd tegen Club Brugge. Arnstad? Het is misschien vroeg om te brengen, want het is een jongen die beter wordt naarmate de matchen moeilijker worden. Maar nog eens: er zijn geen excuses vandaag.”

Anderlecht-voorzitter Wouter Vandenhaute vloog zaterdag al met een door de Franse club gestuurde privéjet van Kortrijk naar Rennes om ter plekke te onderhandelen over een overgang van Doku. De 18-jarige Doku stapte zondagavond zelf ook op het vliegtuig naar Rennes. Eerder hadden de Brusselaars al tot twee keer toe een bod van Rennes afgeslagen. Doku blonk dit seizoen uit met twee goals en vier assists in zeven competitiewedstrijden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De transfer is goed voor een record, want Doku, die nog twee jaar contract had bij Anderlecht, wordt de duurste Belgische voetballer ooit die vertrekt uit de Jupiler Pro League. Rennes telt net iets minder dan 27 miljoen euro neer, bonussen exclusief. Voorheen was Youri Tielemans de duurste ooit om te vertrekken uit de Belgische competitie. De duurste voetballer aller tijden uit onze Jupiler Pro League is Jonathan David, die eerder deze zomer AA Gent ruilde voor Lille voor een bedrag van ruim dertig miljoen euro.